Kulinarne ferie z pijarami

Kulinarne ferie z pijarami

W drugim tygodniu ferii kolejna grupa dzieci z Elbląga rozpoczęła super smaczny czas, a mianowicie uczestniczyła w „Kulinarnych feriach z pijarami”. 

— Jedzenie i jego przygotowywanie jest nieodłącznym elementem naszego życia — opowiada o. Stanisław Płaszewski. —  Wspólne kucharzenie uczyło bycia razem, smakowania, rozmów o jedzeniu i przede wszystkim wspaniałego gotowania. 

Przez pięć dni od 30.01.2023 r. na dzieci z Zespołu Szkół Pijarskich czekało wiele atrakcji w Elblągu. Poznały  pracę w pizzerii i były   „kucharzami”, którzy sami wykonali  pizzę pod okiem wieloletniego specjalisty.

Obok kulinarnych ćwiczeń i degustacji  dzieci były w kinie oraz  w Centrum Rekreacji Wodnej Dolinka.

Zajęcia odbywały się pod opieką kadry wychowawców. Koordynatorem była Pani Natalia Trykowska i o. Dyrektor Rafał Roszer wspomagani przez kilku nauczycieli i animatorów.

MK